ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Τα κοσμήματα του ilovezen έχουν επιλεγεί είτε για τις συμβολικές τους ιδιότητες είτε για τις μεταφυσικές. Στην πρώτη κατηγορία έχουμε φυλαχτά εμπνευσμένα από πολλούς πολιτισμούς και κουλτούρες ή απλά όμορφα διαχρονικά σύμβολα όπως το μάτι, το hamsa, το άπειρο κλπ. που αρέσουν σε όλους μας. Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται οι λατρεμένοι μας κρύσταλλοι, ημιπολύτιμοι λίθοι δεμένοι σε πρωτότυπες συνθέσεις, κάποιες μάλιστα μοναδικές.Αγαπήστε τα κοσμήματα σας και φροντίστε τα. Θα μείνουν έτσι μαζί σας για πολλά πολλά χρόνια. Αποφύγετε να ρίχνετε άρωμα πάνω τους ή να τα φοράτε πχ στο κομμωτήριο ή σε μια χλωριωμένη πισίνα όπου χημικές ουσίες μπορεί να αλλοιώσουν όχι απλά την όψη αλλά και τη σύστασή τους.

Ιδιαίτερα οι κρύσταλλοι θέλουν προσοχή και φροντίδα. Αν και το ηλιακό φως θεωρείται ευεργετικό για τον καθαρισμό και τη «φόρτιση» πολλών κρυστάλλων όπως άλλωστε και για ίδιο μας το δέρμα, η υπερβολική έκθεση σε αυτό μπορεί να βλάψει κάποιους κρυστάλλους, αλλοιώνοντάς τους το χρώμα ή την υφή, όπως πχ του αμέθυστου, των μαργαριταριών ή του τοπαζιού.

Απλά καθαρίζετε ανά τακτικά διαστήματα τα κοσμήματά σας με ένα καθαρό και απαλό βαμβακερό πανί. Ειδικά για εκείνα με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, καλό θα είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τα τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι σελενίτη ή χαλαζία για να καθαρισθούν και να ενεργοποιηθούν. Και φυσικά ταχτοποιήστε τα με αγάπη μέσα στο υπέροχο κουτί του ilovezen.