ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ

Η Γη είναι πανέμορφη, όπου και να γυρίσει κανείς το βλέμμα του: ο ουρανός, τα βουνά, η θάλασσα, τα ποτάμια, όλα τα έμβια όντα της, φυτά, ζώα, ο άνθρωπος…

Και ας κοιτάξουμε τι υπάρχει μέσα στην καρδιά της Γης: ο εκπληκτικός, απίστευτος, συγκλονιστικός κόσμος των κρυστάλλων. Η ακρίβεια, η τελειότητα και η δημιουργική ομορφιά τους, είναι κάτι που ο άνθρωπος ατενίζει με δέος εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά αρχίζουν σαν ένα απλό «γεγονός». Απλά συμβαίνουν. Και δεν είναι στατικά. Όταν όλες οι κατάλληλες συνθήκες-θερμοκρασία, πίεση και χημικά στοιχεία-συνδυαστούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή γεννιούνται και μετέπειτα αναπτύσσονται. Οι βράχοι που αποτελούν το φλοιό της Γης κάποτε ήταν υγρή λάβα, πάγωσαν και έγιναν στερεοί. Η σημερινή τους μορφή άλλαζε στη διάρκεια χιλιάδων ετών και ακόμη διαμορφώνεται έτσι που να μοιάζει σα να περιέχουν όλα τα «αρχεία» της ιστορίας του πλανήτη μας.

Και ιδιαίτερα οι κρύσταλλοι περιέχουν «ενέργεια». Γιατί άλλωστε χρησιμοποιείται ο χαλαζίας στην ωρολογοποιία; Ο χαλαζίας είναι ένας ταλαντωτής: λαμβάνει, αποθηκεύει και μεταδίδει ενέργεια. Τέλεια ενέργεια. Καθαρή ενέργεια. Η ενέργεια που εκπέμπει ένας κρύσταλλος χαλαζία όταν τον κρατάτε στο χέρι σας προέρχεται απευθείας από τη φύση και είναι τόσο αγνή όσο η φύση την προόριζε να είναι.

Γι αυτό και θέλουμε να «συνδεθούμε» με τους κρυστάλλους. Γιατί εμπεριέχουν τις αληθινές δονήσεις του πλανήτη μας , δονήσεις που ο άνθρωπος στο πέρασμα του χρόνου έχασε τη γνώση να τις νιώθει. Στην ατέρμονη προσπάθειά μας να κατακτήσουμε το περιβάλλον μας και να το φτιάξουμε στα «μέτρα» μας χτίσαμε σταδιακά έναν αόρατο τοίχο που μας εμποδίζει από το να δούμε τι είναι πραγματικό, ουσιαστικό, αληθινό. Οι κρύσταλλοι, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, αυτά τα μαγικά οργανικά υλικά, παραμένουν πηγή των δονήσεων της Γης μας. Ας τα φορέσουμε, κρατήσουμε, αγγίξουμε, κοιτάξουμε. Ίσως μας βοηθήσουν με τις θεραπευτικές ιδιότητες που τους αποδίδονται εδώ και χιλιάδες χρόνια να αποκτήσουμε την πολυπόθητη αρμονία και ενότητα σώματος, πνεύματος και ψυχής.